İLK YARDIM VE SAĞLIKLI ADIMLAR

03 Ekim 2024
İLK YARDIM VE SAĞLIKLI ADIMLAR

Belediye Başkanımız Rıfat Uzun, Kaymakamımız Şafak Gürçam ve ilçe protokolü, sağlık bilincini artırmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlenen “İlk ve Acil Yardım Eğitimi”ne katıldı.

Etkinlik, katılımcılara temel ilk yardım bilgilerini öğretirken, aynı zamanda acil durumlarda yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterildi.

Eğitim sonrası düzenlenen “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği, sağlıklı yaşam ve hareketliliğin teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte yürüyüş yaparak, sporun ve aktif yaşamın önemine dikkat çekti.

Belediye Başkanımız Rıfat Uzun, etkinlikte yaptığı konuşmada, “”Bugün burada, sağlığımızı ve yaşam kalitemizi artırmak için önemli bir adım attık. ‘İlk ve Acil Yardım Eğitimi’, sadece bilgi edinmek değil, aynı zamanda hayat kurtarma yeteneğimizi geliştirmek demek. Her birimizin acil durumlarda hayat kurtarma potansiyeline sahip olduğunu unutmamalıyız. Ayrıca, ‘Dünya Yürüyüş Günü’ etkinliğimizle, hareket etmenin ve sağlıklı yaşamın önemini vurguladık. Birlikte atacağımız her adım, daha sağlıklı ve güçlü bir toplumun temellerini oluşturuyor. Etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.