1 Eylül Kültür ve Sanat Festivali Coşkuyla Başladı

Suluova’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen 1 Eylül Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl da renkli etkinliklerle başladı.

Festivalin açılışı, Yeni Şeker Camii’nde sünnet olan çocuklar için düzenlenen mevlid programı ile yapıldı. Akşam saatlerinde ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikler büyük ilgi gördü.

Program kapsamında, sirk gösterisi, balon şovu, sihirbaz performansları ve yöresel danslar gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler yer aldı. Gecenin finalinde ise Urfa Sıra Geceleri ekibi sahne alarak izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Belediye Başkanımız Rıfat Uzun, yaptığı konuşmada, “Geleneksel hale gelen ve bu yıl 67.’sini kutladığımız Suluova’mızın kuruluş dönümü kutlu olsun. 1 Eylül Şenliklerimize, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştirdiğimiz çeşitli etkinliklerle başladık. Devletimizin tasarruf tedbirleri çerçevesinde kısıtlı imkânlarla en güzel programları yapmaya gayret ettik. Kültür Bakanlığımızın destekleri, ilçe esnaflarımızın ve Suluova’lı iş adamlarımızın katkılarıyla bu etkinlikleri gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Festival programı, 2 Eylül’de Zehra Gülüç ve Yiğit Mahsuni konserleri, 3 Eylül’de ise Dedüblan konseri ile sona erecek.