TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI ÜYESİ DEVLET VATANDAŞLARINDAN NİKAH ÜCRETİ ALINMAYACAK

07 Ağustos 2024

Belediyemiz Türk Devletleri Teşkilatına üye olan devlet vatandaşlarından nikah ücreti almayacak.

Belediye Başkanımız Rıfat Uzun başkanlığında Suluova Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında oy birliği ile yabancı uyruklu vatandaşlardan alınan 10.000 TL’lik nikah ücretinin Türk Devletleri Teşkilatına üye devletlerin vatandaşlarından alınmayacağını açıkladı.

Başkanımız Rıfat Uzun; ” Türk dünyasını birleştiren Türk Devletleri Teşkilatı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Partisi Liderimiz Sn. Dr. Devlet Bahçeli Bey’in girişimleri ile Cumhur ittifakının en önemli adımlarından biridir. Bu vesile ile bizlerde Belediyemizce kıyılan nikahlarda yabancı uyruklu vatandaşlardan alınan 10.000 TL nikah ücretini Türk Devletleri Teşkilatına üye Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarımızdan almayacağız.” diye konuştu.