
Destek Hizmetleri Müd.V.
T.C. SULUOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI
DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ
Görev ve Sorumluluklar
Müdürlüğün Görevleri
MADDE 8 – Müdürlüğün görevleri aşağıda belirtildiği gibidir.
- a) Müdürlüğün faaliyet konularına ilişkin mevzuatı takip etmek ve mevzuatın gereklerini süresi içerisinde yerine getirmek.
- b) Müdürlüğün diğer idareler nezdinde takibi gereken iş ve işlemlerini yürütmek ve sonuçlandırmak.
- c) Yıllık çalışma programına, yatırım programına ve müdürlük bütçesine uygun olarak çalışmalarını yürütmek.
ç) Müdürlüğe gelen yazı ve dilekçeleri süresi içerisinde cevaplamak. 3071 sayılı kanun gereği; dilekçe yoluyla yapılan başvurulara 30 gün içinde yazılı bilgi vermek, işlem safahatının duyurulması halinde alınan sonucu ayrıca bildirmek.
- d) Başkan ya da ilgili Başkan Yardımcısının bilgisi ve onayıyla, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, istisnalar dışındaki bilgi ve belgeleri başvuru sahibinin bilgisine sunmak.
- e) 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında; müdürlüğün ihtiyacı olan her türlü mal alımı, hizmet alımı ile gerçekleştirmek, hak edişlerini düzenlemek, kabullerini yaparak sonuçlandırmak.
- f) Müdürlükçe yapılan işlemlerin kayıtlarının tutulmasını sağlamak. Gerektiğinde bunların arşivlenmesini, korunmasını ve muhafazasını sağlamak.
- g) Gerektiğinde Belediyenin diğer birimleriyle, resmi kurum ve kuruluşlarla, ilgili meslek odalarıyla, ihale sürecindeki ilgililerle yazışmalar yapmak.
ğ) Müdürlüğün görev alanına giren konularla ilgili olarak; Suluova Belediyesi resmi web sitesinde (www.suluova.bel.tr) yayınlanmak üzere Bilgi İşlem Birimine fotoğraf, video ve yazılı olarak veri akışı sağlamak.
- h) Belediyeye bağlı birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda 4734 sayılı K.İ.K hükümleri çerçevesinde mal alımı, hizmet alımı ve yapım işleri için yaklaşık maliyet oluşturmak, EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerine Teknik Şartnameyi yüklemek, İdari Şartnameyi ve Sözleşme Tasarısını oluşturarak ilgili Harcama yetkilisinin onayına sunmak.
- I) Oluşturulan ihale işlem dosyasında bulunması zorunlu ihale süreci boyunca yapılan yazışmalar, olurlar, şartnameler, tebligatlar, tutanaklar vb. evrakların ihale işlem dosyasında muhafazasını sağlamak.
- i) Belediyeye bağlı birimlerin 4734 sayılı K.İ.K 22. maddesinin alt bentlerine göre yapılan mal alımı, hizmet alımı ve yapım işlerinde piyasa araştırması yapmak üzere teklif mektubu hazırlamak, dağıtmak, teklifleri değerlendirmek, kalite ve fiyat yönünden tasnifini yaparak ilgili Harcama Yetkililerinin onayına sunmak.
- k) GSM, sabit telefon, elektrik, doğalgaz ve data hatlarının fatura takip-ödeme işlemlerini gerçekleştirmek.
- l) Her bir araç ve iş makinesi ile ilgili klasör içerisindebakım onarımve yedek parça talep dosyalarını hazırlamak ve araç ve iş makinelerinin bakım ve onarım işlerini yapmak,
- m) Ekonomik ömrünü doldurup hurdaya çıkan araçlara HEK raporu ve çekme Belgesini almak, ekonomik ömrünü dolduran araçlarla ilgili tüm işlemleri yapmak,
- n) Araçların oto elektrik işlerini yapmak, araçların kaporta işlerini yapmak, araçların yıkama ve yağlama işlerini yapmak.
- o) Madeni yağ sarfiyat listesi hazırlamak, Belediyemiz araçlarının ve iş makinelerinin bakım ve onarımlarını yapmak veya yaptırmak, bu işler için gerekli mal ve hizmet alımlarına ilişkin ihale dosyalarını hazırlamak, kaydını tutmak, alınan yedek parça ve malzemenin depolanması, dağıtımı ve kullanılmasına ilişkin tüm işlemlerini yürütmek, ihale dosyası hazırlamak,
ö) Yedek parça malzeme alımı ve evraklarını tanzim etmek.
- p) Belediyemiz birimlerinin taşıt ve iş makinelerinin yedek parça değişimlerini ve tamiratlarını yapmak, Belediyemiz Makine İkmal Bakım ve Onarım Amirliğinde tamir bakım ve onarımı teknik, teknolojik veya ekipman eksikliği nedenleri ile mümkün olmayan araç ve iş makinesi makine teçhizat vb. malzemenin tamir bakım ve onarımı hususunda hizmet alımı yapılması, alınan malzeme ve yedek parçaların kayıt altına alınması.
- r) Amirlik bünyesindeki tamirhane, depo vb. tesislerde İş Sağlığı Güvenliği Yasası ve bu yasanın ikincil mevzuatı hükümleri uyarınca tüm emniyet ve güvenlik tedbirlerinin alınması ve ilgili personellere bu konuda gereken eğitimin verilmesi hususunda Yazı İşleri Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışılması,
- s) Kaza yapan araç ve iş makineleri ile ilgili olarak resmi prosedürlerin yürütülmesinin sağlanması, Belediyeye ait taşıt ve iş makinesi makine teçhizatın bakım onarım ve tamiratı esnasında kullanıcılarının kasıt, kusur veya ihmallerden kaynaklanan olumsuz bir etkenin var olduğu şüphesi hasıl olduğunda, Başkanlık Makamı veya bağlı olunan Başkan Yardımcılığı Onayı ile kurulacak bir teknik heyete durumun tespit ettirilmesi, tespit neticesinde kasıt kusur veya ihmalden kaynaklı bir durumun ortaya çıkması durumunda Mali Hizmetler Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak “Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre rücu müessesinin çalıştırılması,
ş) Yıl içinde taşınır Mal Yönetmeliği hükümlerine göre hurdaya ayrılan her türlü demirbaş ve makine teçhizatın kayıtlardan düşürülerek ilgili mevzuat (2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu) dahilin de satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi, hurdaya ayrılan veya ekonomik ömrünü tamamlayan araçların demirbaş trafik kayıtlarından düşürülerek (237 Sayılı Taşıt Kanunu, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu) ilgili kanun maddelerine uygun olarak devir ve satışlarının yapılması,
- t) Belediyeye ait her taşıt ve her iş makinesi için dosya sistemi oluşturulması bu dosyalarda taşıt/iş makinesine ilişkin;
1-Tescil
2-Trafik Sigortası
3-Periyodik Bakım
4-Tamir/Onarım
5-Madeni Yağ
6-Lastik’e ait dosyaların tutulması bu dosyalara haftalık, aylık, yıllık Periyotlar halinde taşıt/iş makinesine yukarıda tasnifi yapılan şekilde raporlamalar yapılması,
- u) Belediye Başkanı, Müdürlükten sorumlu Başkan Yardımcısı ve Birim Müdürü ve Birim Sorumluları bu yönetmelikte hüküm bulunan veya bulunmayan emir ve direktiflerinin yerine getirilmesi hususlarında görevli ve yetkililerdir.
ü) Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre alınacak her türlü yedek parça ve malzemeler ile hizmetlerin iş ve işlemlerinin yapılması hususunda ilgili personele destek sağlanması, doğrudan temin evraklarının ve ödemelere ilişkin taahhüt dosyalarının sorumlusu tarafından hazırlanıp tanzim edilerek kayıt altına alınması,
Müdürün Görevleri
MADDE 9 – Müdürlük bünyesinde görev yapan müdürün görevleri aşağıda belirtildiği gibidir.
- a) Müdürlük çalışmalarını yasal mevzuata uygun olarak yürütmek, her türlü yasal mevzuat değişikliklerinde Müdürlük çalışmalarını yeniden düzenlemek ve çalışanların yasal mevzuata ve değişikliklere uyum sağlamasını temin etmek.
- b) Müdürlük adına yapılacak harcamalarda harcama yetkilisi ve ihalelerde ihale yetkilisi sıfatıyla gerekli işlemleri yapmak.
- c) Müdürlüğün Görev ve Çalışma Yönetmeliği hazırlık çalışmalarını yürütmek.
ç) Müdürlük çalışmalarıyla ilgili gerek duyulduğu takdirde; yönetmelikler ve yönergeler hazırlayarak uygulamaya koymak.
- d) Müdürlüğün çalışma programlarını (günlük, haftalık, aylık ve yıllık) hazırlamak ve sürekli güncel halde bulundurmak.
- e) Müdürlük arşivinin oluşturulması ve muhafazasını temin etmek.
- f) Müdürlüğüne ait taşınırlarla ilgili olarak taşınır kayıt ve kontrol yetkilisinin görevlendirilmesi ve taşınır kayıt işlemlerinin yürütülmesini sağlamak.
- g) Müdürlüğe kayıtlı her türlü taşınır ve taşınmaz malların iyi kullanılmasını ve korunmasını sağlamak.
ğ) İş güvenliğinin ilgili yönetmelik ve prosedürlere uygun olarak sağlanması için her türlü önlemi almak, faaliyetlerin denetlenmesini sağlamak.
- h) Belediyenin performans hedef ve göstergelerinin hazırlanmasına katkıda bulunmak.
ı) Müdürlüğün çalışmalarının performans programındaki hedeflerine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlamak.
- i) Müdürlüğün yıllık faaliyet raporunun hazırlanmasını sağlayarak, zamanında mali hizmetler müdürlüğüne ulaştırmak
- j) Müdürlüğün yıllık bütçe tekliflerini ve varsa yıllık ücret tarife tekliflerini hazırlayarak Mali Hizmetler Müdürlüğüne iletmek.
- k) Müdürlüğün varsa yıllık yatırım programını hazırlamak.
- l) Müdürlüğün yazışmalarının yazışma kurallarına uygun, süresi içinde ve doğru bir şekilde yapılmasını sağlamak ile 1.derece imza yetkilisi sıfatıyla paraflamak veya imzalamak.
- m) Müdürlüğün iş ve işlemleri ile ilgili araştırma, soruşturma, denetim ve teftişlerde Müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi ve belge vermek ile teftiş ve denetim raporlarının gereğinin yapılmasını sağlayarak cevaplandırmak.
- n) Müdürlüğe gelen evrakı incelemek, ilgilisine havale etmek, süresi içinde gereğinin yapılmasını ve cevaplandırılmasını sağlamak.
- o) Yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı ve/veya ilgili Başkan Yardımcısına rapor vermek.
ö) Başkanlık Makamından gelen görev ve talimatların yaptırılmasını sağlamak.
- p) Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlardan gelen müdürlüğün çalışma alanıyla ilgili talepleri ve şikâyetleri değerlendirmek, süresi içinde gereğinin yapılmasını ve cevaplandırılmasını sağlamak.
- r) Müdürlük çalışanlarının eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek ve ilgili yerlere bildirmek.
- s) Müdürlüğe yeni gelen veya görev yeri değişen personelin oryantasyon eğitimini sağlamak.
ş) Disiplin Amiri sıfatıyla müdürlük personelinin disiplinle ilgili işlemlerinin yapılmasını sağlamak.
- t) Müdürlük personelinin çalışma performanslarını değerlendirmek.
- u) Müdürlükteki personelin izin işlemlerinde imza yetkisine sahip olmak.
ü) Yönetimindeki personele görev vermek, yaptıkları işleri denetlemek, gerektiğinde uyarmak, bilgi ve rapor istemek.
- v) Çalışanların iş koordinasyonunu ve motivasyonunu sağlamak, iş verimini artırıcı tedbirleri almak ve birim içi çalışma akışını kontrol etmek.
- y) Astlarından gelen teklif, talep ve şikâyetleri değerlendirerek gerekli gördüğü hususlarda düzenlemeler ve işlemler yapmak.
- z) Hizmet alımı kapsamında çalışan personelin her türlü özlük ve sosyal haklarını izlemek.
Müdürün Yetkileri
MADDE 10 – Müdürlük bünyesinde görev yapan müdürün yetkileri aşağıda belirtildiği gibidir.
- a) Müdürlüğü, Başkanlık Makamına, belediyenin diğer müdürlüklerine, müdürlüğün alt birimlerine ve personeline karşı doğrudan,
b) Belediyenin karar organlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve gerektiğinde gerçek ve tüzel kişilere karşı ise Başkanlık Makamının izni ve onayıyla, şahsen ya da evrak üzerindeki imzasıyla temsil etmeye,
c) Personeli, ekipmanı ve müdürlüğün sahip olduğu bilgi ve kaynakları sevk ve idare etmeye,
ç) Bütçe ödeneklerini kullanmaya ve Harcama Talimatı vermeye,
- d) Gerçekleştirme görevlilerini, taşınır mal kayıt ve kontrol yetkililerini ve birim mutemedini belirlemeye ve görevlendirmeye,
- e) İhalelerde ihale yetkilisi tarafından onaylanan ihale kararına istinaden sözleşmeyi imzalamaya,
- f) Alt birimlerindeki personellere yetki devretmeye ve gerektiğinde devrettiği yetkiyi geri almaya,
- g) Başkanlık makamına; yeni alt birimler kurma, alt birimleri ayırma ya da birleştirme, alt birimlerin adlarını ve fonksiyonlarını değiştirme konusunu teklif etmeye,
ğ) İdari ve teknik konularda talimatlar vermeye, araştırma ve inceleme yapmaya ve yaptırmaya,
- h) Performans ölçümü ve istatistiki çalışma yapmaya ve yaptırmaya,
ı) İş ve işlemleri kontrol etmeye ve denetlemeye, iş ve işlemlerle ilgili her türlü bilgi ve belgeyi istemeye,
- i) Çalışma gurupları oluşturmaya, görevlendirmeler yapmaya,
- j) Görevlerini yerine getirmeyen ve talimatlara uymayan personel hakkında disiplin sürecini başlatmaya,
- k) Toplantı düzenlemeye ve toplantıyı yönetmeye,
- l) Bütçe Kanununda belirtilen sınırlarda olmak kaydıyla; gerekli durumlarda üst yönetici onayıyla personele fazla mesai yaptırmaya,
- m) Gerekli gördüğü konularda Hukuk İşleri Birimin den başkan yardımcısı ve başkan onayıyla görüş sormaya,
- n) İşlemlerde usulsüzlük ve yolsuzluğu önlemek için yasal her türlü tedbiri almaya yetkilidir.
Müdürün Sorumlulukları
MADDE 11 – Müdürlük bünyesinde görev yapan müdürün sorumlulukları aşağıda belirtildiği gibidir.
- a) Müdürlüğün ve müdür olarak görev alanlarına giren konulardaki iş ve işlemlerin hukuka ve belediye mevzuatına uygun olarak yürütülmesinde;
1) Belediye Başkanına ve bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısına,
2) Başkanın bilgisi dahilinde Belediye Meclisinin ilgili ihtisas komisyonlarına,
3) Gerektiğinde Belediye Encümenine,
4) Kollektif çalışma gerektiren konularda; çalışmanın öznesi durumundaki müdürlüklere veya müdürlere yada kurullara karşı sorumludurlar.
- b) Müdürlüğün ve müdür olarak kendilerinin görev alanlarına giren konulardaki iş ve işlemlerin hukuka ve belediye mevzuatına uygunluğunun denetlenmesi sürecinde, Başkanlık Makamını bilgilendirmek kaydıyla;
1) Sayıştay’a,
2) İlgili Bakanlıkların denetim organlarına,
3) Belediye Meclisinin Denetim Komisyonuna,
4) İç Denetim organlarına, gerekli bilgi ve belgeleri zamanında ve eksiksiz olarak ulaştırmakla sorumludurlar.
- c) Başkanlık Makamını bilgilendirmek kaydıyla; adli ya da idari inceleme ve soruşturma aşamasında, adli ya da idari inceleme ve soruşturmayı yürüten organlara gerekli bilgi ve belgeleri zamanında ve eksiksiz olarak ulaştırmakla sorumludurlar.
Birim Sorumlularının Görevleri
MADDE 12 – Müdürlük bünyesinde görev yapan bölüm sorumlusunun görevleri aşağıda belirtildiği gibidir.
- a) İş güvenliğinin ilgili yönetmelik ve prosedürlere uygun olarak sağlanması için her türlü önlemi almak, faaliyetlerin denetlenmesini ve takibini sağlamak,
- b) Yasal mevzuat, sistem ve prosedürlere hakim olmak, ilgili değişiklikleri takip etmek,
- c) Müdürlükle ilgili kurum içi ve kurum dışı yazışmaları hazırlanmasını sağlamak,
ç) Gelen evrakı incelemek ve ilgili birimlere sevk etmek,
- d) Müdürün yetki verdiği durumlarda müdürlüğe gelen talep, şikâyet ve önerileri değerlendirmek,
- e) Üstlerinin verdiği talimatları ve görevleri yerine getirmek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek,
- f) Üstlerinden aldığı görevleri personele dağıtarak işlemlerin yapılmasını sağlamak,
- g) Personelin koordinasyonunu sağlamak, çalışmalarını kontrol etmek ve yönlendirmek,
ğ) Problemli konularda müdürlüklerden ve ilgili kurumlardan bilgi alıp, üstleriyle irtibat kurarak çözüme kavuşturmak,
- h) Görevlendirildiği takdirde müdürün yerine vekalet etmek,
ı) Personelin daha verimli çalışması için eğitim almalarını sağlamak, motive etmek, çalışmalarına yön vermek,
- i) İş ve hizmetlerin; etkin, verimli, ekonomik, en az emek ve malzeme kullanılarak temin edilmesi ve yapılmasını sağlayacak tedbirleri uygulamak ve üst yönetime tekliflerde bulunmak,
- j) Kanun, tüzük, yönetmelik ve yetkili organlarca belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmak ve yaptırmak,
- k) Harcama Birimlerinin ihtiyaç duyduğu mal, hizmet ve yapılışlarına ilişkin işlemleri, ilgili kanun, yönetmelik ve tebliğlere uygun biçimde yürüterek, temin edilmesini sağlamak,
- l) Müdürlüğünde görevli personelin etkin ve verimli bir şekilde çalışmalarını sağlayacak planlamayı yapmak ve işlerin düzenli olarak yürütülmesi için gerekli tedbirleri almak ile görevlidir.
- m) Müdürün tevdi ettiği görevleri tam ve noksansız zamanında yapmakla görevlidir.
İhale Birimi :
- a) Belediyeye bağlı birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda 4734 sayılı K.İ.K hükümleri çerçevesinde mal alımı, hizmet alımı ve yapım işleri için yaklaşık maliyet oluşturmak, EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinde Teknik Şartnameyi yüklemek, İdari Şartnameyi ve Sözleşme Tasarısını oluşturarak ilgili Harcama yetkilisinin onayına sunmaktır.
- b) Oluşturulan ihale işlem dosyasında bulunması zorunlu ihale süreci boyunca yapılan yazışmalar, olurlar, şartnameler, tebligatlar, tutanaklar vb. evrakların ihale işlem dosyasında muhafazasını sağlamakla yükümlüdür.
- c) İş güvenliğinin ilgili yönetmelik ve prosedürlere uygun olarak sağlanması için her türlü önlemi almak, faaliyetlerin denetlenmesini ve takibini sağlamak.
- d) Yasal mevzuat, sistem ve prosedürlere hakim olmak, ilgili değişiklikleri takip etmek.
- e) Müdürlükle ilgili kurum içi ve kurum dışı yazışmaları hazırlanmasını sağlamak.
- f) Müdürün yetki verdiği durumlarda müdürlüğe gelen talep, şikâyet ve önerileri değerlendirmek.
- g) Üstlerinin verdiği talimatları ve görevleri yerine getirmek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek.
ğ) Üstlerinden aldığı görevleri alt birimlere dağıtarak işlemlerin yapılmasını sağlamak.
- h) Birimler arası koordinasyonu sağlamak, çalışmalarını kontrol etmek ve yönlendirmek.
ı) Problemli konularda müdürlüklerden ve ilgili kurumlardan bilgi alıp, üstleriyle irtibat kurarak çözüme kavuşturmak.
- i) Gerektiğinde Müdürün yerine vekâlet etmek.
- j) Personelin daha verimli çalışması için eğitim almalarını sağlamak, motive etmek, çalışmalarına yön vermek.
- k) İş ve hizmetlerin; etkin, verimli, ekonomik, en az emek ve malzeme kullanılarak temin edilmesi ve yapılmasını sağlayacak tedbirleri uygulamak ve üst yönetime tekliflerde bulunmak.
- l) Kanun, tüzük, yönetmelik ve yetkili organlarca belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmak ve yaptırmak.
- m) Harcama Birimlerinin ihtiyaç duyduğu mal, hizmet ve yapıma ilişkin işlemleri, ilgili kanun, yönetmelik ve tebliğlere uygun biçimde yürüterek, temin edilmesini sağlamak.
- n) Müdürlüğünde görevli personelin etkin ve verimli bir şekilde çalışmalarını sağlayacak planlamayı yapmak ve işlerin düzenli olarak yürütülmesi için gerekli tedbirleri almak.
- o) Gelen evrakı incelemek ve ilgili personele sevk etmek.
ö) Piyasa hakkında bilgi sahibi olmak için her türlü gelişmeyi takip etmek.
- p) Mal, hizmet ve yapım ihtiyaçları ile ilgili yaklaşık maliyeti tespiti için şahıs, firma, kurum veya kuruluşlardan fiyat tekliflerini almak.
Satın alma Birimi :
- a) Belediyeye bağlı birimlerin 4734 sayılı K.İ.K 22. maddesinin alt bentlerine göre yapılan mal alımı, hizmet alımı ve yapım işlerinde piyasa araştırması yapmak üzere teklif mektubu hazırlamak, dağıtmak, teklifleri değerlendirmek, kalite ve fiyat yönünden tasnifini yaparak ilgili Harcama Yetkilisinin onayına sunmaktır.
- b) İş güvenliğinin ilgili yönetmelik ve prosedürlere uygun olarak sağlanması için her türlü önlemi almak, faaliyetlerin denetlenmesini ve takibini sağlamak.
- c) Yasal mevzuat, sistem ve prosedürlere hakim olmak, ilgili değişiklikleri takip etmek.
ç) Müdürlükle ilgili kurum içi ve kurum dışı yazışmaları hazırlanmasını sağlamak.
- d) Müdürün yetki verdiği durumlarda müdürlüğe gelen talep, şikâyet ve önerileri değerlendirmek.
- e) Üstlerinin verdiği talimatları ve görevleri yerine getirmek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek.
- f) Üstlerinden aldığı görevleri alt birimlere dağıtarak işlemlerin yapılmasını sağlamak.
- g) Birimler arası koordinasyonu sağlamak, çalışmalarını kontrol etmek ve yönlendirmek.
ğ) Problemli konularda müdürlüklerden ve ilgili kurumlardan bilgi alıp, üstleriyle irtibat kurarak çözüme kavuşturmak.
- h) Gerektiğinde Müdürün yerine vekâlet etmek.
ı) Personelin daha verimli çalışması için eğitim almalarını sağlamak, motive etmek, çalışmalarına yön vermek.
- i) İş ve hizmetlerin; etkin, verimli, ekonomik, en az emek ve malzeme kullanılarak temin edilmesi ve yapılmasını sağlayacak tedbirleri uygulamak ve üst yönetime tekliflerde bulunmak.
- j) Kanun, tüzük, yönetmelik ve yetkili organlarca belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmak ve yaptırmak.
- k) Harcama Birimlerinin ihtiyaç duyduğu mal, hizmet ve yapıma ilişkin işlemleri, ilgili kanun, yönetmelik ve tebliğlere uygun biçimde yürüterek, temin edilmesini sağlamak.
- l) Müdürlüğünde görevli personelin etkin ve verimli bir şekilde çalışmalarını sağlayacak planlamayı yapmak ve işlerin düzenli olarak yürütülmesi için gerekli tedbirleri almak.
- m) Gelen evrakı incelemek ve ilgili personele sevk etmek.
- n) Piyasa hakkında bilgi sahibi olmak için her türlü gelişmeyi takip etmek.
- o) Mal, hizmet ve yapım ihtiyaçları ile ilgili yaklaşık maliyeti tespiti için şahıs, firma, kurum veya kuruluşlardan fiyat tekliflerini almak.
Makine İkmal Bakım ve Onarım Amirliği Birimi:
Makine İkmal Bakım ve Onarım Amirliği birimi 01.12.2020 tarih ve 53 karar sayılı Meclis Kararı ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Görev ve Çalışma Yönetmeliğine dahil edilmiştir.
- a) Belediyeye bağlı birimlerin her bir araç ve iş makinesi ile ilgili klasör içerisindebakım onarımve yedek parça talep dosyalarını hazırlamak, araç ve iş makinelerinin bakım ve onarım işlerini yapmak,
- b) Ekonomik ömrünü doldurup hurdaya çıkan araçlara HEK raporu ve çekme Belgesini almak, ekonomik ömrünü dolduran araçlarla ilgili tüm işlemleri yapmak,
- c) Araçların oto elektrik işlerini yapmak, araçların kaporta işlerini yapmak, araçların yıkama ve yağlama işlerini yapmak.
- d) Madeni yağ sarfiyat listesi hazırlamak, Belediyemiz araçlarının ve iş makinelerinin bakım ve onarımlarını yapmak veya yaptırmak, bu işler için gerekli mal ve hizmet alımlarına ilişkin ihale dosyalarını hazırlamak, kaydını tutmak, alınan yedek parça ve malzemenin depolanması, dağıtımı ve kullanılmasına ilişkin tüm işlemlerini yürütmek, ihale dosyası hazırlamak,
- e) Yedek parça malzeme alımı ve evraklarını tanzim etmek.
- f) Belediyemiz birimlerinin taşıt ve iş makinelerinin yedek parça değişimlerini ve tamiratlarını yapmak, Belediyemiz Makine İkmal Bakım ve Onarım Amirliğinde tamir bakım ve onarımı teknik, teknolojik veya ekipman eksikliği nedenleri ile mümkün olmayan araç ve iş makinesi makine teçhizat vb. malzemenin tamir bakım ve onarımı hususunda hizmet alımı yapılması, alınan malzeme ve yedek parçaların kayıt altına alınması.
- g) Amirlik bünyesindeki tamirhane, depo vb. tesislerde İş Sağlığı Güvenliği Yasası ve bu yasanın ikincil mevzuatı hükümleri uyarınca tüm emniyet ve güvenlik tedbirlerinin alınması ve ilgili personellere bu konuda gereken eğitimin verilmesi hususunda Yazı İşleri Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışılması,
- h) Makine İkmal Bakım ve Onarım Amirliği bünyesindeki malzeme depolarının periyodik ve yıl sonu sayım dökümlerinin yapılması, depolarda bulunan mal ve malzemeler ile ilgili olarak stok kayıtlarının tutulması, depolama ve stok iş ve işlemleri ile ilgili olarak Taşınır Kayıt Mal Yönetmeliği hükümlerinin uygulanması, depolarda bulunan malzemelerin yangın, sel baskını, ıslanma, bozulma, çalınma vb. olumsuz etkenlerden korunması için her türlü tedbirlerin alınması,
ı) Kaza yapan araç ve iş makineleri ile ilgili olarak resmi prosedürlerin yürütülmesinin sağlanması, Belediyeye ait taşıt ve iş makinesi makine teçhizatın bakım onarım ve tamiratı esnasında kullanıcılarının kasıt, kusur veya ihmallerden kaynaklanan olumsuz bir etkenin var olduğu şüphesi hasıl olduğunda, Başkanlık Makamı veya bağlı olunan Başkan Yardımcılığı Onayı ile kurulacak bir teknik heyete durumun tespit ettirilmesi, tespit neticesinde kasıt kusur veya ihmalden kaynaklı bir durumun ortaya çıkması durumunda Mali Hizmetler Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak “Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre rücu müessesinin çalıştırılması,
- i) Yıl içinde taşınır Mal Yönetmeliği hükümlerine göre hurdaya ayrılan her türlü demirbaş ve makine teçhizatın kayıtlardan düşürülerek ilgili mevzuat (2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu) dahilinde satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi, hurdaya ayrılan veya ekonomik ömrünü tamamlayan araçların demirbaş trafik kayıtlarından düşürülerek (237 Sayılı Taşıt Kanunu, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu) ilgili kanun maddelerine uygun olarak devir ve satışlarının yapılması,
- j) Belediyeye ait her taşıt ve her iş makinesi için dosya sistemi oluşturulması bu dosyalarda taşıt/iş makinesine ilişkin;
1-Tescil
2-Trafik Sigortası
3-Periyodik Bakım
4-Tamir/Onarım
5-Madeni Yağ
6-Lastik’e ait dosyaların tutulması bu dosyalara haftalık, aylık, yıllık Periyotlar halinde taşıt/iş makinesine yukarıda tasnifi yapılan şekilde raporlamalar yapılması,
- k) Akaryakıt, Madeni Yağ ve Yedek parça stoğu tutulması,
- l) Belediye Başkanı, Müdürlükten sorumlu Başkan Yardımcısı ve Birim Müdürü ve Birim Sorumluları bu yönetmelikte hüküm bulunan veya bulunmayan emir ve direktiflerinin yerine getirilmesi hususlarında görevli ve yetkililerdir.
- m) Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre alınacak her türlü yedek parça ve malzemeler ile hizmetlerin iş ve işlemlerinin yapılması hususunda ilgili personele destek sağlanması, doğrudan temin evraklarının ve ödemelere ilişkin taahhüt dosyalarının sorumlusu tarafından hazırlanıp tanzim edilerek kayıt altına alınması,
Birim Sorumlusunun Yetkileri
MADDE 13 – Müdürlük bünyesinde görev yapan birim sorumlusunun yetkileri aşağıda belirtildiği gibidir.
- a) Personeli, ekipmanı ve bölümünün sahip olduğu bilgi ve kaynakları sevk ve idare etmeye,
- b) İş ve işlemleri kontrol etmeye ve denetlemeye, iş ve işlemlerle ilgili her türlü bilgi ve belgeyi istemeye,
- c) Toplantı düzenlemeye ve toplantıyı yönetmeye,
ç) İşlemlerde usulsüzlük ve yolsuzluğu önlemek için yasal her türlü tedbiri almaya yetkilidir.
Birim Sorumlusunun Sorumlulukları
MADDE 14 – Müdürlük bünyesinde görev yapan birim sorumlusunun sorumlulukları aşağıda belirtildiği gibidir.
Birim sorumluları, temsil ettikleri bölümün ve kendi görev alanlarına giren konulardaki iş ve işlemlerin hukuka ve belediye mevzuatına uygun olarak yürütülmesinde müdüre karşı sorumludurlar.
İşbirliği ve Koordinasyon, Uygulama Usul ve Esasları
İşbirliği ve Koordinasyon
MADDE 15 –
(1) Müdürlük içi işbirliği ve koordinasyon aşağıdaki gibi sağlanır.
- a) Müdürlük dâhilinde çalışanlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon, Müdür tarafından sağlanır.
- b) Müdürlüğe gelen tüm evraklar toplanıp konularına göre dosyalandıktan sonra müdüre iletilir.
- c) Müdür, evrakları gereği için ilgili personele tevzi eder.
ç) Bu Yönetmelikte adı geçen görevlilerin ölüm hariç her hangi bir nedenle görevlerinden ayrılmaları durumunda görevleri gereği yanlarında bulunan her türlü dosya, yazı ve belgeler ile zimmeti altında bulunan eşyaları bir çizelgeye bağlı olarak yeni görevliye devir teslimini yapmaları zorunludur. Devir-teslim yapılmadan görevden ayrılma işlemleri yapılmaz.
- d) Çalışanın ölümü halinde, kendisine verilen yazı, belge ve diğer eşyalar birim amirinin hazırlayacağı bir tutanakla yeni görevliye teslim edilir.
(2) Müdürlükler arasında işbirliği ve koordinasyon aşağıdaki gibi sağlanır.
- a) Müdürlükler arası yazışmalar Müdür’ün imzası ile yürütülür.
(3) Diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyon aşağıdaki gibi sağlanır.
- a) Müdürlüğün, Belediye dışı özel ve tüzel kişiler, Valilik, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve diğer şahıslarla ilgili gerekli görülen yazışmalar; Müdür ve Başkan Yardımcısının parafı Belediye Başkanının veya yetki verdiği Başkan Yardımcısının imzası ile yürütülür.
- b) Müdürlüğe havale edilen her türlü evrak ve dilekçe kayda geçirilip, müdür tarafından ilgili birime havale edilir.
- c) Havale edilmiş evrakı veya dilekçeyi alan personel, bu evrak veya dilekçeye mevzuata uygun olarak işlem yapar. Eğer evrakta bir eksiklik veya yanlışlık varsa Müdürün bilgisi dahilinde ilgililere bu yanlış düzelttirilir veya eksiklik tamamlattırılır. Tamamlanamayacak veya düzeltilemeyecek bir yanlışlık veya eksiklik söz konusu olduğunda işlem yapılmaz.
ç) Birimler arasında yazışma, dosyalama, arşivleme gibi konularda standartlaşmaya gidilmesi için zaman zaman iş akış şemaları ve ölçümlemeler kontrol edilir.
- d) İmza karşılığı alınan veya elektronik ortamda evrak kayıt sistemi üzerinden müdürlüğe aktarılan evrak veya dilekçe, evrak kayıt sistemine kaydı yapıldıktan ve numara verildikten sonra tasnif edilerek havalesi için müdüre sunulur. Müdür tarafından ilgilisine havalesi yapılır. İlgilisi tarafından, teslim alınan evraka yasal süresi içinde gereği yapılır.
- e) Tüm işlemleri ve imzaları tamamlanan evrak, evrak kayıt sistemi üzerinden numara verildikten sonra ilgili yerlere gönderilmek üzere zimmet defterine kaydı yapılarak veya elektronik ortamda ilgilisine/ilgili müdürlüklere teslim edilir.
- f) Tüm işlemleri yapılarak ilgilisine gönderilen evrakların müdürlükte kalan sureti konusuna göre dosyasına konur. Arşiv mevzuatına uygun olarak belirli süre birim arşivinde saklandıktan sonra kurum arşivine devredilir.
- g) Yazışmalarda, Belediye Başkanı veya müdürlüğün bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısının denetim ve gözetiminde, Suluova Belediye Başkanlığı İmza Yetkileri Yönergesi ve Yazışma Kuralları ile ilgili yönetmelik hükümlerine göre hareket edilir.
- h) Makine İkmal Bakım ve Onarım Amirliğinin bağlı olduğu Destek Hizmetleri Müdürü tüm personelini her zaman gerek gördüğünde denetlemek ve ilgilileri yönlendirmek yetkisine sahiptir. Müdür, Müdürlükteki tüm personelin birinci disiplin amiri olarak disiplin mevzuatı doğrultusundaki işlemleri yürütür.
Müdürlüğün Uygulama Usul ve Esasları
MADDE 16 – Destek Hizmetleri Müdürlüğü; bu yönetmelikteki ilkeler çerçevesinde olmak kaydıyla, müdürlüğün görev alanına giren iş ve işlemleri aşağıda belirtilen mevzuat hükümlerine uygun olarak yerine getirir.
- a) 5393 sayılı Belediye Kanunu,
- b) Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği,
- c) 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu,
ç) 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu,
- d) 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu,
- e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
- f) 4857 sayılı İş Kanunu,
- g) 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu,
ğ) 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu,
- h) 6245 sayılı Harcırah Kanunu,
ı) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun,
- i) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu,
- j) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu,
- k) İç Kontrol ve Ön Malî Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar hakkında Yönetmelik,
- l) Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği,
- m) Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik,
- n) Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik,
- o) İlgili bakanlıkların tebliğ ve genelgeleri ve ilgili diğer mevzuatlar.
Son Hükümler
Yönetmelikte Yer Almayan Hususlar
MADDE 17 –Bu yönetmelikte yer almayan hususlarda yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.
Yürürlük
MADDE 18 –Bu yönetmelik, Suluova Belediye Meclisi tarafından kabulü ve Suluova Belediyesi’nin internet sitesinde ilanı ile yürürlüğe girer.
MADDE 19– Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle 06/07/2009 tarihli Suluova Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev Yetki Sorumluluk ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.
Yürütme
MADDE 20 – Bu yönetmelik hükümlerini Suluova Belediye Başkanı yürütür.