BELEDİYE BAŞKANIMIZ RIFAT UZUN’UN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkanımız Rıfat Uzun; “Aziz Türk Milleti, 102 yıl önce başlattığı Büyük Taarruz ile tarihin seyrini değiştiren muhteşem bir zafere imza atmıştır. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan bu taarruz, bağımsızlığımızı kazanıp Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdelemiştir. Bu zafer, Türk milletinin esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Ağustos ayı, milletimiz için zaferlerin yaşandığı bir dönemdir. Ecdadımızın fedakârlıkları, gelecek nesillerin hür ve bağımsız yaşamasını sağlamıştır. 30 Ağustos, milli iradenin zaferle taçlandığı bir tarihtir.

Türk milletinin birliği ve vatanımızın bağımsızlığı yolunda çok önemli bir rolü olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 102. yılını kutluyor; bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şâd olsun.” ifadelerini kullandı.