AB DESTEKLİ, 16 MİLYON EURO’LUK TESİSİN TEMELİ ATILDI

16 Ağustos 2024
AB DESTEKLİ, 16 MİLYON EURO’LUK TESİSİN TEMELİ ATILDI

Suluova’da  Avrupa Birliği destekli  16 Milyon Euro’luk Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı.

Belediye Başkanımız Rıfat Uzun; “ İlçemiz için çok önemli olan ve bizlerin öncelik sırasına koyduğumuz atıksu arıtma tesisini inşasına başlanıldı. Bizim görevimiz memlekete hizmet etmektir. Biz şehrimizi ve insanımızı seviyoruz. Biz şehrimize aşığız. Suluova’mıza yapılan hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkanımız Rıfat Uzun; “Ülkemizin doğal kaynaklarını atalarımızdan devraldığımız gibi koruyarak, gözeterek ve büyüterek bizden sonraki nesillere devredecek gerekli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Çevreye yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğu bilinciyle topraklarımız ve su kaynaklarımızı gelecek nesillere daha temiz bırakmak için atık su arıtma tesisimizin havalandırma havuzu ve gro beton işlemlerine başlanıldı. Yaklaşık 34.000 m2 alan üzerine kurulu olacak tesisimiz inşallah 2026 yılı ocak ayından itibaren çalışmaları tamamlanarak tam kapasite çalışacak. Toplam maliyeti 16 Milyon EURO’luk tesis ile birlikte Suluova’mızda çok önemli bir eksiklik giderilmiş olacak. Projemiz Suluova’mıza hayırlı olsun. “ diye konuştu.