SAYAÇLAR İÇİN DON UYARISI !

22 Aralık 2021
SAYAÇLAR İÇİN DON UYARISI !

Belediyemiz, sıcaklık değerlerinin eksili derecelerde seyredecek olması nedeniyle don uyarısında bulunuldu. Su tesisatları ve sayaçların belirli yöntemlerle koruma altına alınması gerektiği ifade edildi.

Belediyemiz, sıcaklık değerlerinin özellikle gece saatlerinde eksili derecelerde seyredecek olması nedeniyle don uyarında bulundu. Yapılan açıklamada, “Açıkta bulunan su tesisatları soğuk havayla temas etmeyecek şekilde koruma altına alınmalı ya da izole edilmelidir. Hemşehrilerimizin donan sayaç ve tesisatlara hiçbir şekilde ateş tutmamalı ve sıcak su dökmemeliler. Sayaçlar kalın yün kumaş, boru kılıfı, izocam ve benzeri malzemelerle sıkı bir şekilde sarılmalı, ayrıca eğer varsa muhafaza sandıkları talaşla doldurulmalıdır. Sayaç donmaları, sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızmasına karşı dikkatli olunmalıdır. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde soğuğa karşı hassas olan sayaçlar donarak kullanılamaz hale gelebilirler. Abonelerimize herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için su sayaçlarını uygun bir yöntemle koruma altına almalarını tavsiye ediyoruz” denildi.

Meteoroloji yetkilileri soğuk hava dalgasının önümüzdeki haftaya kadar devam edeceği ve hava sıcaklığının da -7 derecelere kadar düşebileceği yönünde uyarıda bulundu.