444 76 79
tr
tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

KIYAFETLER ÇÖPE DEĞİL GİYSİ KUTUSUNA

11 Şubat 2022
KIYAFETLER ÇÖPE DEĞİL GİYSİ KUTUSUNA

Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakma hedefini sürdüren Belediyemizden yeni bir proje daha…Atık Giysi Toplama Kutusu

Kıymetli Hemşehrilerimiz; kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerinizi ilçemizin 30 farklı noktasına kurduğumuz Atık Giysi Toplama Kutusuna atarak hem çevreye hem de ekonomiye destek olabilirsiniz.

“Giysi Kumbarası’ ile tekstil atıklarını ekonomiye kazandırıyor”

İsrafın ve atık oluşumunun önlenmesi veya azaltılması ile birlikte atık oluştuğu durumda kaynağında ayrı toplanarak geri kazanımının sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne destek vermek amacı ile Belediyemiz tarafından şehrin muhtelif noktalarına yerleştirilen Giysi toplama kutuları ile tekstil atıklarının toplanması ve geri dönüşüm sürecine dahil edilmesi sağlanıyor.
Hemşehrilerimizin kullanmadıkları eşyaları toplamak amacıyla Belediyemiz tarafından ilçemizin muhtelif yerlerine 30 adet giysi toplama kutusu daha yerleştirildi. Suluova’mızın cadde ve sokaklarında yerleştirilmiş olan tekstil atığı toplama kutuları ile hemşehrilerimizin kullanmadığı her çeşit kıyafet, ayakkabı, çanta kemer gibi ürünler; havlu, battaniye, perde gibi tekstil ürünleri geri dönüşüm sürecine dahil edilerek ekonomiye kazandırılıyor.

Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal kaynakları da koruma hedefini sürdürdüklerini söyleyen Belediye Başkanımız Fatih Üçok; “İlçemiz genelinde erişimin kolay olan noktalarına ‘Atık Giysi Toplama Kutusu’ yerleştirerek tekstil ürünlerini ekonomiye kazandırmak adına çalışmalarımızı başlattık. Cumhurbaşkanı’mızın eşi Emine Erdoğan’ın “Sıfır Atık Projesi” kapsamında dikkat çektiği tekstil atıkları, dünyayı en çok kirleten sektörlerde petrol endüstrisinden sonra ikinci sırada yer alıyor. Çözünebilir maddelerden üretilmeyen bir tekstil ürünü doğada 200 seneye kadar kalabiliyor. İlçemizde tekstil atıklarının çöpe ve doğaya karışmasını önleyecek ‘ Atık Giysi Toplama Kutularıyla hemşehrilerimizin de desteğiyle tekstil atığını geri dönüştürerek ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz. Suluova’mızın geleceğine hep beraber sahip çıkarak, yarınlarımıza temiz bir dünya bırakacağız. Bu konuda bizlere her zaman destek olan hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” dedi.