“KADIN ANNEDİR, KADIN EŞTİR, KADIN ŞEVKATTİR, KADIN GÜÇTÜR”

08 Mart 2023
“KADIN ANNEDİR, KADIN EŞTİR, KADIN ŞEVKATTİR, KADIN GÜÇTÜR”

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayasıyla bir mesaj yayımladı.

Başkanımız Fatih Üçok, “Hayatımızın her alanında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, destekleriyle güç veren, sevgi ve şefkatin timsali olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadın annedir, kadın eştir, kadın şefkattir, kadın güçtür ve kadın sevgidir” dedi.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şöyle konuştu:

“Toplumun ve ailenin temel taşı olan kadınlarımız, fedakârlığın, gücün, dayanışmanın ve sevginin her zaman kaynağı olmuştur. Tüm zorlukların karşısında dimdik durabilmiş, sosyal, siyasal ve daha birçok alanda önemli roller üstlenmiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)  bir hadisinde ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyurarak kadınlarımızın ne kadar değerli olduğunu bizlere göstermiştir. Kadın annedir, kadın eştir, kadın şefkattir, kadın güçtür, kadın sevgidir. Temsil ettiği her duyguyu gönlünde barındırır.”

“NİCE TÜRK KADINI ŞANLI TARİHİMİZDE YER ALMIŞTIR”

Tarihte çok önemli mücadelelerde kadının rolüne vurgu yapan Başkanımız Fatih Üçok, “Tarihimizde nice kadınlar vardır ki, kahramanlıkları ve büyük mücadeleleriyle adından söz ettirmiştir. Öyle ki, Nene Hatun, Fatma Bacı, Şerife Bacı gibi nice Türk kadını şanlı tarihimizde yer almıştır. Toplumun gücü önce kadından sonra birlik ve beraberlikten doğar” diye konuştu.

Başkanımız Fatih Üçok, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Bir gün değil her gün değerlerini anlayacağımız kadınlarımızın, fedakâr annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, varlıklarıyla hayatımıza, dünyaya sevgi ve şefkat katan tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.