BELEDİYEMİZDEN EN ANLAMLI İFTAR

07 Nisan 2023
BELEDİYEMİZDEN EN ANLAMLI İFTAR

Belediyemiz, “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla gelenek haline getirdiği iftar programının bu yıl dokuzuncusunu düzenledi.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında tüm ilçe halkını kucaklamaya devam ederken ilçemizdeki yetim-öksüz çocuklar ve yakınları ile depremzede vatandaşlarımızı da unutmayarak düzenlediği iftar programında ağırladı.

“Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla Reis Düğün salonunda düzenlenen programda konuşan Başkanımız Fatih Üçok, “ayların en güzeli ramazan ayı, vakitlerin en anlamlısı iftar vakti ve sofraların en bereketlisi ise yetim, öksüz ve depremzede kardeşlerimizle beraber olan sofralardır.” Dedi.

Rahmet, bereket, paylaşma ve kardeşlik ayı olan Ramazan ayının sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden olduğunu, bu mübarek ayda yetim-öksüz ve depremzede bireyler ile aynı sofrayı ve ekmeği bölüşmekten onur duyduğunu ifade eden Başkanımız Üçok; şunları söyledi:

“Her Ramazan ayının 15’inde “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla anne ve babasını kaybetmiş değerli yavrularımızla birlikte geçirmeye gayret ediyoruz. Ayrıca afet dolayısıyla ilçemizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimizi en güzel şekilde ağırlamaya özen gösteriyoruz. Yeryüzünün kutlu emanetleri yavrularımıza ve kıymetli depremzede misafirlerimize İftar yemeğimize teşrifleri için çok teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte iftar yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Ramazan ekmeği paylaşmak demektir, bizim töremizde de ekmek ve tuz hakkı vardır. İslam dünyasında Ramazan ayı masasının etrafında iftar ediyor olmak çok büyük bir mutluluk kaynağıdır. İslam dünyasında Ramazan ayı kimi yerde coşku ile kimi yerde ise buruk bir şekilde kutlanıyor. İftar edemeyen, savaş halinde olan İslam coğrafyaları var. Yurdundan edilmiş insanlar var. Cenabı hak ramazan ayının hatırına bu hüznü sevince dönüştürsün. 6 Şubat tarihinde ülkemizin 11 ilinde büyük büyük bir deprem afet yaşandı. Depremin yaralarını sarmaya tüm Türkiye afet bölgesine koştu, biz de Suluova olarak deprem bölgesine gittik, ihtiyaç malzemeleri ve yardım ekiplerimizi göndererek dertlerine derman olmaya çalıştık. Afet bölgesinden de altı yüzün üzerinde depremzede kardeşlerimizin ihtiyaç ihtiyaçlarını karşılayarak ilçemizde misafir ediyoruz. Cenabı Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın. Ramazan Ayı’nın yarısını tamamladık, inşallah bundan sonra da Kadir gecesine ve Ramazan bayramına kavuşuruz. Allah tuttuğumuz oruçları ve dualarımızı kabul etsin, Kadir geceniz ve Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Cenabı Hak Ülkemizde ve ilçemizde birlik ve de beraberliğimizi arttırsın, kardeşliğimizi çoğaltsın ve büyütsün.” ifadelerini kullandı.

Ardından okunan akşam ezanıyla birlikte topluca iftar edildi, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ile birlik, beraberlik ve huzuru için el açıp dualar edildi.

Tüm misafirleriyle yakından ilgilenerek sohbetlerde bulunan Başkanımız Fatih Üçok, yetim ve öksüz çocuklar ile depremzede çocuklara çeşitli hediyeler vererek sohbetlerde bulunup sorun ve taleplerini dinledi.