BAŞKANIMIZIN 5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

05 Aralık 2018
BAŞKANIMIZIN 5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “ Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelede erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlarımıza 5 Aralık 1934’de Türk kadınını genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşturmuştur. Türk kadını, seçme ve seçilme hakkını, Avrupa ülkelerinden çok önce kazanmıştır. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın en önemli güç kaynaklarından olan kadınlarımızın duyarlılığı, bilgisi ve zekâsı sayesinde daha güzel yarınlara ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur. Kadınlara yönelik her türlü şiddet, ayrımcılık ve istismara karşıyız. Biliyoruz ki kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesi demokrasinin en güzel örneğidir. Yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımız ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin gücü olmaya devam edeceklerdir. Çünkü onlar bağımsızlık, eşitlik ve aydınlık meşalesinin yılmaz taşıyıcılarıdır.  Varlıklarıyla toplumumuzun yapısına yön veren kadınlarımızın sorunlarının dile getirilmesinin sadece bu günle sınırlı kalmaması dileklerimle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.