2020’DE 294 ÇİFTİN NİKÂHI KIYILDI

04 Ocak 2021
2020’DE 294 ÇİFTİN NİKÂHI KIYILDI

Belediyemiz, pandemi döneminde sosyal mesafe, maske ve hijyen gibi tüm tedbirleri büyük bir hassasiyetle uygulayarak 2020 yılında 294 çiftin nikâhını kıydı. Hemşehrilerimizin mutluluklarına ortak olduklarını söyleyen Belediye Başkanımız Fatih Üçok, “Doğumdan başlayarak hayatlarının her aşamasında hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

2020 boyunca Korona Virüsü(KOVİD-19) salgınının daha fazla yayılmasını engellemek için hiçbir tedbiri elden bırakmayan Belediyemiz, 2020 yılında nikâhlarda aldığı önlemlerle de çiftlerin mutlu günlerinde yanlarında oldu.

10 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizde görülmeye başlanılan Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kurallarını dikkate alan Belediyemiz, nikah işlemlerini de bu tedbir kuralları çerçevesinde gerçekleştirdi. Bu kapsamda 2020 yılında Belediyemize evlenme başvurusunda bulunan 294 çift dünya evine girdi.Korona Virüsü salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk andan itibaren Belediye hizmet binamızda bulunan nikah salonu sık sık dezenfekte edilirken, dünya evine giren çiftlere ve nikah şahitlerine evlendirme memurluğunda sosyal mesafe kuralı sıkı sıkı uygulandı. Nikah aralarında salon dezenfekte edilerek, ortamın sık sık havalandırıldı.

ÇİFTLERİN MUTLULUĞUNA ORTAK OLUYORUZ

Belediye Başkanımız Fatih Üçok; “Sağlam ve mutlu bir toplumun en önemli unsuru aile kurmak ve evliliktir. Suluova Belediyesi olarak bizler de medeniyetimizin temelini oluşturan sağlam toplum ve aile kurumunun devamının yanı sıra gelişmesi için gayret göstermeye devam edeceğiz. Doğumdan başlayarak hayatlarının her aşamasında hemşehrilerimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz. Belediyemizin Nikâh Memurluğu her yıl yüzlerce çiftin mutluluğuna ev sahipliği yapıyor. Birçok çift belediyemizde ‘evet’ diyerek ömür boyu birlikteliğin en önemli şartını yerine getiriyor. Bizler de bir ‘evet’ ile evliliklerine vesile oluyoruz. 2020 yılında ise 294 çiftimizin nikâhını kıydık. Bu vesileyle evlenen bütün çiftlerimize sevgi, saygı ve anlayış içerisinde mutlu bir ömür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

NİKÂHLARDA KORONAVİRÜS DÜZENLEMESİ

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında sosyal mesafe ve hijyen kurallarını dikkate aldıklarını belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok; nikah işlemlerini de bu tedbir kuralları çerçevesinde gerçekleştirdiklerini söyleyerek nikâh memurluğunda gerekli tüm tedbirlerin alındığını aktardı.

Belediye ekiplerimiz çiftlerimizi en mutlu günlerinde virüsten korumak için dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Belediye Başkanımız Fatih Üçok; “ Pandemi sürecinde nikâhlar biraz buruk geçiyor ama insan sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu unutmamız gerekiyor. Çiftlerimiz gönlünü ferah tutsun. Nikâh Memurluğumuzda gerekli tüm önlemlerimizi alıyoruz. Suluova’lı hemşehrilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına adım adım uyarak sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bu zorlu süreci de iyi bir şekilde geçireceğimizi umut ediyorum.” Dedi.