19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

18 Mayıs 2019
19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

19 Mayıs 1919′ un Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve bağımsızlık mücadelesini başlattığı gün olduğunu belirten Belediye Başkanımız Fatih Üçok ”Bundan 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İstiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs günü, milli hafızamız için çok önemli bir gündür. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bugünün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Türkiye Cumhuriyeti İstiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet edilmiştir. Gençlerimizin gözündeki ışıkta, her geçen gün güçlenen aydınlık Türkiye’nin geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilecektir. Gençlerine güvenmeyen milletler, geleceğe emin adımlarla yürüyemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti gençlerin başarılarıyla her alanda lider ülke olma hedefine her gün biraz daha yaklaşmaktadır. İnanıyorum ki gençlerimiz, Türkiye’nin bugün ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklardır. Bu duygularla, İstikbalimizin sembolü olan sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramının 100’üncü yılını kutluyor, vatanımız için mücadele eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.