100. YIL COŞKUYLA KUTLANDI

31 Ekim 2023
100. YIL COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçemizde büyük bir coşku ile kutlandı.

Kutlamalar kapsamında 28.10.2023 Cumartesi günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanımızdaki Atatürk anıtına Kaymakamımız Şafak Gürçam ve Belediye Başkanımız Fatih Üçok tarafından kurum çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Aynı günü akşamı ise Halk Eğitim Merkezi ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı arasında okul bandonun çaldığı marşlar eşliğinde yapılan fener alayı ve kortej yürüyüşü ile yaşanan 100. Yıl coşkusu tüm ilçeye yayıldı. Vatandaşlarında ellerinde bayraklarla yürüyüşe güzergah boyunca eşlik ettiği kortej yürüyüşünün ardından şehir meydanında yapılan havai fişek gösterileri geceyi aydınlatırken açılan büyük Türk bayrağı etrafında toplanan ilçe protokolü, öğrenci ve vatandaşlar marşlar eşliğinde Cumhuriyetimizin 100. Yılını ve bağımsızlığımızın sevincini yaşadı.

Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 Pazar günü Suluova 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen 100. Yıl kutlama töreninde ise ilçe protokolü, öğrenci ve vatandaşlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların düzenlemiş olduğu birbirinden anlamlı ve güzel gösterilerle Cumhuriyetin 100. Yaşını ve 1. Asrını kutladı

15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen ve vatandaşlarımızın da elerlindeki bayraklarla yoğun katılım sağladığı kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakamımız Şafak Gürçam ile Belediye Başkanımız Fatih Üçok’un öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Daha sonra Öğrencilerinin Cumhuriyet konulu çeşitli şiirler okumasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakamımız Şafak Gürçam, Belediye Başkanımız Fatih Üçok, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbaş, Jandarma Komutanı Ramazan Alagül, Meslek Yüksek Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karavin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu tarafından ödüller verildi.

Törenlerin yapıldığı meydana çizilen Türkiye haritası üzerinde farklı okullardaki öğrenci ekipleri tarafından yedi ayrı yöreyi temsil eden “yedi yöre yedi renk” halk oyunları gösterileri büyük beğeni toplarken “biz birlikte Türkiye’yiz” mesajı verildi.

Kutlama programı Şehit Metehan Atmaca Anadolu Lisesi ve Şehit Recep İnce İmam Hatip Ortaokulu bando takımlarının çaldığı marşlar eşliğinde bayrak, flama ve tüm okulların geçiş töreni ile son buldu.